Chemische Peeling

Wat is een chemische peeling?

Chemische peelings zijn een van de meest populaire niet-invasieve cosmetische ingrepen, uitgevoerd om het uiterlijk van de huid te verjongen en te verbeteren.

Het is een procedure gebaseerd op de toepassing van een chemische/enzymatische exfoliant om een gecontroleerde necrose (vernietiging) van de epidermis en/of dermis te bereiken waardoor het verwijderen van huidwonden, onzuiverheden en een verbeterde huidstructuur plaatsvindt.

Als onderdeel van het genezingsproces wordt de celgroei verhoogd. Het produceert een nieuwe, gezondere huidlaag waardoor het gezicht een jeugdigere uitstraling krijgt.

Hoe voelt een chemische peeling?

Wanneer de chemische peeling aangebracht wordt ervaart u een prikkelend gevoel. De peeling zit maximaal 10 minuten op de huid, dit is afhankelijk van de reactie van de huid en de klant.

Na de peeling kan de huid wat strak en droog aanvoelen. Dat wordt vervolgens opgelost met de juiste verzorging. Na ongeveer 2 dagen kan de huid wat vervellen, dit noem je een downtime. Je kan het herstel van de huid versnellen door de juiste producten te gebruiken.

Layeren

Het aanbrengen van professional peelings is een diepere, meer effectieve behandeling. Hierdoor kan een plaatselijk of specifiek probleemgebied worden aangepakt.

Chemische peelings kunnen worden toegepast op het gezicht, decolleté/borst, rug of handen.
Het beste resultaat van de chemische peeling wordt behaald wanneer er een behandeling in kuur-vorm wordt gedaan. Dit kan bijvoorbeeld een kuur van 3 of 6 behandelingen zijn.

Vragen? Stel ze gerust!

Wilt u graag een afspraak maken, of wilt u nog aanvullende informatie betreft onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Helma Sommer
4.9
Gebaseerd op 11 beoordelingen
powered by Google
js_loader