IPL haarverwijdering

Hoe werkt het?

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls zoekt het melanine (pigment) op in een haar en via het melanine wordt de warmte geleid naar de wortel, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. De haar groeit uit en komt nooit meer terug. Om met deze methode dus tot een goed resultaat te komen hebben we dus wel haren nodig met pigment (melanine).

Rode, grijze en blonde haren zijn hierdoor niet geschikt voor deze manier van ontharen. Hier zit namelijk niet voldoende pigment in. Er zijn gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Daarnaast is een onderhoudsbeurt 1 x per jaar aan te raden voor een langdurig effect.

Groeicyclus van een haar.

Je hebt haren die in een groeifase zijn, haren die in een overgangsfase zijn en haren die in rust zijn. Op het moment van flitsen zullen de haarzakjes van de haren die in de groeifase verkeren vernietigd worden, haar heeft tijd nodig om uit te groeien, en keert daarna niet meer terug.

Haarzakjes waarvan de haren in rust of in de overgangsfase zitten worden op het moment van flitsen niet bereikt met de puls omdat een haar in rust te diep in de huid zit en een haar in een overgangsfase net los is van het haarzakje en daardoor is die puls ook niet effectief. Beide gevallen is er geen geleiding tot aan het haarzakje.

Na ongeveer 9 weken kun je weer een behandeling doen want dan zijn de haren die in rust hebben gezeten in de groeifase gekomen zodat ze alsdan weer geflitst kunnen worden.

Voordelen van Medcos IPL-ontharing:
 • Nooit meer scheren, harsen of epileren.
 • Geen ingegroeide haartje of stoppels.
 • Haarreductie van 80 tot 90 % na gemiddeld 8 behandelingen.
 • Kwaliteit en optimale veiligheid.
 • Vrijwel geheel pijnloos.

Al bijna 10 jaar heb ik al vele mensen behandeld met goed resultaat. Dus als jij ook af wilt van het harsen of het scheren twijfel dan niet en neem contact met me op!

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij plannen graag een verblijvende intake in om u persoonlijk te informeren en adviseren.

  Vragen? Stel ze gerust!

  Wilt u graag een afspraak maken, of wilt u nog aanvullende informatie betreft onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op!

  Helma Sommer
  4.9
  Gebaseerd op 11 beoordelingen
  powered by Google
  js_loader